torstai 29. syyskuuta 2011

Velourhousuja

Eräs vanha ystäväni haeskeli ruskeita retropallovelourhousuja... Satuin löytämään Kangashamstereista palan kyseistä kangasta ja pakko oli huutaa! :) Malliksi sain Kameleontin pussihousut (ihana leikkaus!) ja lisäjipoksi tein pallotaskut. Housut on kooltaan 104.


Vyötärölle matkin Me&I:n systeemin: resorista tehdyn kumpparikujan, joka on jokseenkin samanlevyinen kuin itse kuminauha. Ei pääse resori löpsistymään ajan kanssa, eikä myöskään tule paksua kurttua kuminauhan ympärille, mainio idea siis kaikkiaan. :) Taakse jätin aukon ja kumppariin ekstraa, eli pituutta voi muuttaa jos on tarvetta. Nappia en laittanut, se vaan painaisi ikävästi ja eihän sitä kumpparia tartte säätää kuin kerran, joten ompeluhommiin vaan.

Omalle tytöllekin piti tehdä pussihousut kun malli on niin ihana. Tein nämä ekana harjoituskappaleeksi, resorissa oleva aukko jäi tollein höröttämään mutta ulkopuolelta on ihan siisti. Paransin sitten systeemiä noihin retropalloihin niin että näyttää sisäpuoleltakin siistiltä. Hieman olis tehnyt mieli askarrella ruskeasta sydänvelourista pallotaskut, mutta sitten iski järki päähän: housujen koko on 86 eli pallojen reiän kanttaus olis ollut melkomoista nyhertämistä...


Tässä sitten vielä yksi pikkujuttu, mikä varmaan monille on itsestäänselvyys, mutta jonka kanssa itse takkusin pahemman kerran kun tein ekoja pallotaskuja viime keväänä. Eli siis ulkoreunan resoriin kannattaa ommella pieni aputikkaus sen jälkeen kun se on ommeltu taskun reunaan kiinni oikeat puolet vastakkain. Aputikin sisäreunan etäisyys reunasta on sama kuin haluttu kanttauksen leveys. Normaalisti ajelen ulkoreunan saumurilla, mutta ruskea lanka olis paistanut läpi joten tässä on nyt vaan kaks siksakkia.


Aputikin avulla resori on helppo kääntää tasalevyisesti, ja alle jää tasapaksusti kangasta.


Näin resori tikkaantuu kiinni ulkoreunastaan samalla kun sen huolittelee kaksoisneulalla. Resorin toinen reuna jää taskun sisäpuolelle, siksi olen varmuuden vuoksi huolitellut sen.


Tämähän ei todennäköisesti ole ollenkaan "se oikea tapa" tehdä tätä, mutta tällaiseen päädyin pähkäillessäni, kun en netistä löytänyt ohjetta.

EDIT 30.9.2011 Tässä vielä sovituskuva noista tytön housuista. Tykkään ihan hirmuisesti tuosta mallista! Harvoin tulee pidettyä ostovaatteita mutta tämä huuto.netistä löytynyt POPin body on vaan niin herkku just näiden pöksyjen kanssa... :)

EDIT 8.1.2012 Tuolla Ompeluelämässä nousi kysymys noiden resoreiden pituudesta. Itse leikkaan taskun reiän resorin normaalisti, noin 2/3 aukon reunan pituudesta. Ulkoreunan resorin leikkaan pidemmäksi (noin 90% reunan pituudesta), jolloin venytystä tulee vähemmän. Näin ollen tasku pysyy paremmin litteänä kun reuna ei kiristä, ja se on helpompi nupittaa kiinni pohjakankaaseen.

EDIT 17.1.2012 Tässä vielä sovituskuva, vaikkakin hurmaava malli varastaa kaiken huomion pöksyiltä!

8 kommenttia:

  1. Tosi makeet retrobyysat! Ja ihanaa kun jaksoit laittaa ohjeet taskun tekoon! Uskaltaisinkohan itsekin kokeilla...

    VastaaPoista
  2. Ihanat retropallohousut ja kivat taskut!

    VastaaPoista
  3. ihan käsittämättömän pirtsakat noi retrohousut, nam! :)

    ja kiva toi taskunkin ohje, itse oon kans miettinyt mutten sitten ole ohjetta edes etsinyt... mutta nyt kun kerran tuli vastaan niin pistän korvan taakse! :)

    VastaaPoista
  4. Namit housut molemmat!

    Ja voi nam mikä herkku blogisi onkaan. Löysin tänne juuri ja kahlasin koko blogin läpi. :-) Aivan ihania värikkäitä vaatteita. Ja nuo imetyspaidat on aivan loistavia. Myytkö noita paitoja? Voisin olla hyvinkin kiinnostunut ostamaan omakseni yhden maitotyttö-paidan.

    VastaaPoista
  5. Tosi kivat housut, miksiköhän en ole hankkinut ikinä kyseistä retropallo-kangasta.. malliltaankin ovat kyllä hyvännäköisiä!

    VastaaPoista
  6. *marjuska* laitoin sulle sähköpostia... :)

    VastaaPoista
  7. Heips! Huomasin kommenttisi ompeluelämässä ja tulin laittamaan sivuusi kirjanmerkin. On se vaan työnjälki eri kun on osaaja asialla. Kiitos, että vinkkasit!

    VastaaPoista